• Voorbereiding

Hoe je je wenst voor te bereiden op de bevalling zal voor iedereen anders zijn. De ene laat het op zich af komen en de ander vindt het fijn om zich gedurende de zwangerschap zowel theoretisch als praktisch voor te bereiden. Het is in ieder geval raadzaam om bij jezelf na te gaan wat je nodig hebt om met vertrouwen de bevalling tegemoet te gaan. Uiteraard ondersteunt Vida je hierbij. 
  • Gesprek over de bevalling

Rond de 33ste zwangerschapsweek plannen we een uitgebreide controle in om samen met jullie in gesprek te gaan over de naderende geboorte van jullie kindje.

Ook kunnen we jullie geboortewensen bespreken. We zullen jullie aan het einde van het 2de trimester vragen om samen na te gaan denken over jullie wensen en deze eventueel op te schrijven. Door jullie wensen te bespreken, kunnen wij onze zorg hierop afstemmen, passende voorlichting geven.

Hier vind je een checklist met punten waarover je kan nadenken als je je wensen op papier gaat zetten.

Benodigdheden

Van de kraamzorgorganisatie ontvang je meestal een lijst met de benodigdheden. Ook komen ze rond 30 weken bij je langs voor een intakegesprek. Via de zorgverzekering kan je een kraampakket aanvragen.

  • De rol van Vida tijdens de bevalling

Vida vindt het belangrijk om jullie te begeleiden op basis van jullie wensen en verwachtingen die jullie tijdens de zwangerschap besproken hebben met ons.
We bieden continue begeleiding vanaf het moment dat jij dat wenst tijdens de bevalling. We ondersteunen je bij het opvangen van de weeën, houden de vordering van de bevalling in de gaten en luisteren regelmatig naar het hartje van jullie baby.
Afhankelijk van jullie behoefte geven we jullie uitleg over de fases van de bevalling en wat je nog kunt verwachten. We zullen je stimuleren om te doen wat nodig is om de bevalling zo voorspoedig en prettig mogelijk te laten verlopen.
  • persoonlijke aandacht doet groeien!