• Plaats van geboorte

    Vida vindt het belangrijk dat je bevalt op de plek waar jij je het meest op je gemak voelt. Als jij je veilig voelt zal de bevalling beter verlopen, omdat je meer ontspannen bent. 

Thuis of ziekenhuis?

Het is van belang dat je daar bevalt, waar jullie je het prettigst voelen. De ontsluiting verloopt sneller als je je fijn en ontspannen voelt. Uit onderzoek blijkt dat je er dan met een goed gevoel op terug kan kijken. Onderzoek wijst uit dat thuis bevallen even veilig is als in het ziekenhuis.

 

Thuis

Tijdens de bevalling thuis krijgen we assistentie van een kraamverzorgster en hebben wij alle middelen bij de hand die nodig zijn voor de opvang van moeder en kind.
In Nederland kiezen vrouwen regelmatig voor een thuisbevalling in hun eigen vertrouwde omgeving. Ons systeem is uniek in de wereld en we zijn trots dat in Nederland de mogelijkheid nog steeds bestaat om thuis te bevallen. 

 

Poliklinisch bevallen in het ziekenhuis

Ook is er de mogelijkheid om te kiezen voor een ziekenhuis bevalling. Vida begeleidt bevallingen in het ZRT in Tiel, het JBZ in Den Bosch of het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem. 2-3 Uur na de bevalling mag je lekker met je baby naar huis. 

  • Houdingen tijdens de geboorte

Vida vindt het ook belangrijk dat je bevalt op een manier die bij je past en een  waarin je je het meest gemakkelijk voelt. 

Verschillende houdingen

Bevallen is in allerlei houdingen mogelijk, zoals op de baarkruk, staand, zijligging en op handen en knieën. Liggend bevallen kan natuurlijk ook als dit voor jou goed voelt. Wisselen van houding bevordert de bevalling. 

Handig om te weten; een baarkruk hebben we altijd bij ons als je gaat bevallen.

  • Badbevalling

Bevallen in water zorgt voor een natuurlijke vorm van pijnstilling, biedt veel bewegingsvrijheid, maar het kent nog meer voordelen. 

Badbevalling

Wij zijn ervaren in het begeleiden van badbevallingen. Door het warme water ontspant je lichaam en wordt er endorfine aangemaakt. Endorfine heeft een pijnstillende werking, waardoor je beter weeën kunt opvangen.

In water ben je gewichtloos, waardoor je makkelijker kunt bewegen en makkelijker om bepaalde houdingen aan te nemen. Het wisselen van houding bevordert de bevalling. 

In bad bevallen kan zowel thuis als in het ziekenhuis.

Kijk voor meer informatie over badbevalling thuis op  Bevallingsbaden