• Echografie

Bij Vida maken wij een vroege echo bij 7-8 weken zwangerschap om te kijken hoever je precies zwanger bent, of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt en of het hartje klopt van jullie kindje. En een liggingsecho bij 35 weken zwangerschap om te zien of je kindje in hoofdligging ligt. Ook maken wij op indicatie echo’s bij bijvoorbeeld bloedverlies of minder leven. Daarnaast maken we elke controle op de praktijk een pretecho. Zo kun je je kindje elke controle zien groeien.
  • persoonlijke aandacht doet groeien!

Medische Echo's

In onze praktijk maken wij een vroege echo bij 7-8 weken zwangerschap om te kijken hoever je precies zwanger bent, of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt en of het hartje klopt van jullie kindje. En een liggingsecho bij 35 weken zwangerschap om te zien of je kindje in hoofdligging ligt. Daarnaast maken wij op indicatie echo’s bij bijvoorbeeld bloedverlies of minder leven.

De termijnecho tussen de 10 en 13 weken zwangerschap om de uitgerekende datum vast te stellen en een eventuele groeicontrole worden binnenkort in onze praktijk gedaan, maar voor nu nog door het echocentrum.

Het doel van de 13-weken echo is om in een vroeg stadium te onderzoeken of het ongeboren kind lichamelijke afwijkingen heeft. Ernstige afwijkingen, zoals een open schedel of groot defect in de buikwand, kunnen mogelijk vroeg in de zwangerschap worden ontdekt.

De 20-weken echo worden organen en structuren van de baby bekeken. Ook wordt de groei van de baby beoordeeld, evenals de plaats van de placenta en de hoeveelheid vruchtwater.

We verwijzen je hiervoor naar een echocentrum.

Medische echo's worden allemaal vergoed door je zorgverzekeraar.

Meer informatie: https://www.pns.nl/13-wekenecho en https://www.pns.nl/20-wekenecho

  • Pretecho

Pretecho

Bij Vida maken we elke controle een pretecho. Een pretecho heeft geen medisch doel, maar kunnen we jullie kindje van alle kanten bekijken en mooie foto`s maken. Deze krijg je op een USB stick mee.