• Kinderwens

Vida is er ook voor je wanneer je een kinderwens hebt. Je bent van harte welkom als je vragen hebt over zwanger worden, maar ook wanneer zwanger worden langer duurt dan je hoopte.

Heb je een kinderwens of wil je zo goed mogelijk aan een zwangerschap beginnen?

De periode vóórdat je zwanger wordt, heeft een grote invloed op je kans om zwanger te worden en op de gezondheid van jou en je baby. 

Jullie leefstijl is daarom belangrijk voor het slagen van de zwangerschap en de ontwikkeling van jullie kindje. Het is handig om daar over na te denken op het moment dat jullie een wens hebben om zwanger te worden.

Het is handig om ter voorbereiding op de site www.zwangerwijzer.nl een vragenlijst in te vullen over jullie leefstijl en ons deze toe te sturen.

Verder adviseren wij je om 4 weken voordat je zwanger wenst te worden, te starten met dagelijks 0,4-0,5mg foliumzuur te slikken.

  •  

Als een gewenste zwangerschap uitblijft

 

Als zwanger worden langer duurt dan gehoopt

Als het helaas nog niet gelukt is om zwanger te worden ondanks jullie al een tijdje bezig zijn, dan zijn wij er voor jou en je partner. Voel je vrij om contact op te nemen als je vragen hebt of informatie zoekt hierover. 

 

Jij en je partner kunnen eventueel doorverwezen worden naar een gynaecoloog als je na een jaar proberen het nog niet gelukt is zwanger te worden. Wij kunnen een doorverwijzing naar een gynaecoloog voor je regelen. 

 

Meer informatie

Freya