.

  • Anticonceptie

Om een afspraak te maken op het anticonceptiespreekuur hoef je niet perse bij Vida onder controle (geweest) te zijn. Iedereen is welkom.
We kijken samen wat de verschillende mogelijkheden zijn en welke soort anticonceptie jou voorkeur heeft en het beste bij je past. 

Spiralen

Hormoonspiraal

De twee hormoonspiralen die wij plaatsen zijn de Mirena en Kyleena. De Mirena biedt 8 jaar bescherming tegen zwangerschap en de Kyleena 5 jaar. Zowel de Mirena als de Kyleena bevat alleen progestagenen (levonorgestrel), de Kyleena net iets minder dan de Mirena. De spiraal onderdrukt de eisprong en daardoor bouw je nauwelijks tot geen baarmoederslijmvlies op. Hierdoor vindt er geen bevruchting en innesteling plaats.

Koperspiraal

Wij plaatsen bij Vida ook de T-safe. De T-safe is de meest betrouwbare koperspiraal en biedt tot 10 jaar bescherming tegen een zwangerschap. Het koper in de spiraal maakt zaadcellen inactief en hierdoor vindt er geen bevruchting plaats. Daarnaast zorgt het koper ervoor dat het baarmoederslijmvlies verandert waardoor een eventuele bevruchting zich niet kan innestelen.De koperspiraal kan ook geplaatst worden als morning-after spiraal mits het geplaatst wordt binnen 5 dagen na onveilig vrijen.

Na het plaatsen van een spiraal wordt met de echo gecontroleerd of deze juist geplaatst is. Controle na 6 weken is daardoor dan ook niet nodig. Uiteraard bieden we je wel de mogelijkheid om nog een echo te laten maken ter controle na 6 weken of bij klachten.

 

Verwijderen van een spiraal

Je kunt bij ons ook je spiraal laten verwijderen. Als je een zwangerschapswens hebt, kunnen we de afspraak indien gewenst combineren met het geven van extra informatie zodat je met een gezonde start kunt beginnen.

  • Vergoedingen en tarieven

Veel zorgverzekeraars vergoeden het plaatsen/verwijderen van een spiraal, mogelijk moet je wel eigen risico betalen. Kijk hiervoor in je polisvoorwaarden. Indien je zorgverzekeraar het niet vergoed kun je de plaatsingskosten via ons betalen.

 

Tarieven

  • Anticonceptie adviesgesprek: €35,-
  • Plaatsen/verwijderen spiraal: €73,35

 

Bel of mail ons gerust voor meer informatie en/of het maken van een afspraak!